De werkwijze en hoe gaan we van start?

Respect Raken Luisteren Familie Interesse Aanvoelen Kippenvel Aandacht Gezin Beleven Zien Gezien worden Ruiken Doorvragen Kijken Kinderen Ruimte Respect Steun Vrienden Warmte Inspiratie Accepteren Troost Dromen Veiligheid Passies Ontmoeten Liefde Kleur Kus Genieten Grootouders Delen Eerlijk Humor Herdenken Intens Hulp Kleinkinderen Leven Licht Doen Durven Helpen Geborgen Zijn

En... de kleine dingen van het leven

 

 

 

Karin & Jan-Willem, foto door b-together.nl

Jullie hebben veel uit te zoeken… een locatie, een datum én een leuke trouwambtenaar. Hoe gaan we van start?

 

Voor een huwelijk buiten de Gemeente Apeldoorn:

 

Onze kennismaking, de datum vastleggen:

De eerste afspraak uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee. Bij jullie thuis heeft

mijn voorkeur, dat is wel zo ontspannen voor jullie. In dit gesprek kunnen we kijken of het klikt tussen ons. En als het klikt zet ik jullie trouwdag vast en maken we een opdrachtbevestiging. Op deze manier zijn jullie zeker van mij als trouwambtenaar.

 

Tip: Stuur mij een mailtje en ontvang een handige lijst met tips voor jullie grote dag!

 

Het uitgebreide tweede gesprek:

Bij dit tweede gesprek wil ik al jullie verhalen horen over jullie relatie. Wanneer zagen jullie elkaar voor het eerst, wat vind je zo bijzonder aan elkaar? Wat zijn bijzondere momenten geweest in jullie relatie?

 

Hiermee ga ik jullie toespraak schrijven. Geen bruidspaar is hetzelfde en dat maakt het zo leuk. Ik ben gek op luisteren en ik kan de verhalen goed opschrijven en beschrijven van wat bruidsparen mij vertellen. Achteraf krijg ik regelmatig te horen dat ze de bruid en/of bruidegom helemaal in het verhaal herkenden.

 

Een opa, die een speciaal plekje verdient op jullie trouwdag. Of een neefje dat vaak bij jullie logeert die de ringen komt brengen. Of jullie kleinkind wellicht. Misschien willen dierbaren ook iets zeggen tijdens de ceremonie.

 

Verder heb ik tal van tips om deze dag te maken tot de mooiste dag van jullie leven. Een beetje olijfolie bijvoorbeeld, aan de binnenkant van jullie ringen, zodat ze makkelijk omgaan. Tal van tips heb ik inmiddels vergaard door jarenlange ervaring. Alles om deze dag onvergetelijk te maken. Het

enige doel dat ik voor ogen heb.

 

Extra leuke en intense anekdotes van naasten:

Voor de mensen die dichtbij jullie staan, is het tevens mogelijk om mij van informatie te voorzien. Uiteraard met jullie goedvinden. Zonder dat jullie deze letterlijke teksten kennen, neem ik deze mee in mijn toespraak. Wat voor mooie intense, en soms hilarische situaties zorgt. Naasten, die jullie kennen als geen ander, hebben vaak prachtige anekdotes. Aan mij altijd de regie dat het leuk en positef blijft, daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken!

 

Jullie trouwdag met mij als trouwambtenaar:

En dan de dag zelf, jullie grote dag. Ik sta in nauw contact met jullie ceremoniemeester en/of weddingplanner. En met de gastheer of -vrouw van jullie trouwlocatie. De laatste puntje op de i zullen door ons worden gezet. Ik doe je stropdas recht, of hang je ketting nog even goed en vooral stel ik jullie gerust. Vraag of je nog gebruik wilt maken van het toilet en of je wellicht nog iets wilt drinken. Ik let erop dat de fotograaf alle ruimte krijgt en neemt om deze bijzondere momenten vast te leggen.

 

Samen maken we er een onvergetelijke dag van. Dat is wat ik graag doe, elke keer weer met hart en ziel!

 

Het tarief voor jullie met mij als trouwambtenaar:

(Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW)

 

Het standaard bedrag is 750,00 euro en hiervoor verzorg ik het volgende:

Twee persoonlijke afspraken. Deze kunnen plaatsvinden bij jullie thuis, op de trouwlocatie

of bij mij thuis.

Alle contactmomenten per mail en telefoon met jullie en de trouwlocatie.

Het uitschrijven van jullie huwelijkstoespraak.

Uiteraard de dag zelf, jullie trouwdag, de ceremonie met persoonlijke toespraak.

Een persoonlijke herinnering als kado van mij.

 

Voor de gereden kilometers reken ik buiten de Gemeente Apeldoorn 35 eurocent per kilometer.

 

Extra componenten, deze zijn 150,00 euro per onderdeel:

1) Het verwerken van de aangebrachte tekst van derden.

2) De vertaling van de toespraak gedeeltelijk in een andere taal dan het Nederlands uitvoer. Engels, Frans en Spaans behoren tot de mogelijkheden.

 

Kosten van een huwelijk bij de Gemeente waar jullie gaan trouwen:

De Gemeente berekent leges om te trouwen. Hiernaast kan de Gemeente ook iets berekenen voor de benoeming van mij -als jullie trouwambtenaar- voor één dag. Vraag dit na in de betreffende Gemeente waar jullie gaan trouwen hoeveel dit is en dat zij dit gaan regelen. Dit bedrag staat los van mijn vergoeding.

 

Trouwen jullie binnen de grenzen van de Gemeente Apeldoorn?

Wanneer jullie er voor kiezen binnen de Gemeente Apeldoorn te willen trouwen en mij als

trouwambtenaar willen, verwijs ik jullie naar Burgerzaken. Hier kunnen jullie dan voorkeur aangeven voor mij. Hopelijk ben ik beschikbaar, hier kan ik helaas geen zekerheid voor geven in verband met andere huwelijken. Dit wordt 2 à 3 weken voor de trouwdatum gepland en definitief doorgegeven.

 

 

 

Trouwambtenaar Monique van Riel

Jullie mooiste dag op de Veluwe!